Kedves Gazdik és Szeretett Szőrös kis vendégeim!

Majdnem Mindenkitől sikerült személyesen elköszönnöm, vagy legalább telefonon egy-két mondatban, és lehet még valakik így is lemaradtak, amiért ne haragudjatok Rám, mentségemre szóljon, Hála Istennek sokan vagytok. Ha valakivel nem beszéltem pótoljuk mindenképp, mert mindenkinek szeretnék magam helyett ajánlani kolleginákat.

Ember tervez, Isten végez szokták mondani és ez sokszor így is van, mint a Mi esetünk is mutatja. Úgy alakult, hogy jön a kistesó Noénak, egy újabb kisfiúval bővül családunk 2024-ben.
Mivel nem probléma mentes a terhességem, így kíméletes életmódra kell törekednem a továbbiakban. Emiatt fájó szívvel, de kicsit hamarabb, mint azt terveztem volna, Januártól a Purple Puppy Kutyakozmetika egy időre bezárja kapuit.

Nem tudom meghálálni azt a leírhatatlan szeretetet amit a kedvenceitektől és tőletek kaptam az elmúlt 17évben! Hálás szívvel gondolok vissza minden egyes vendégemre és gazdáikra akikkel együtt nevettünk és olykor sírtunk az évek alatt! Köszönöm a hűségeteket és bizalmatokat!Mindenki egy kicsit az életem részévé vált!

Köszönök Nektek minden egyes napot, amit a szőrös gyerekeitekkel tölthettem, kicsit ezzel az enyémek is lettek. Most egy hosszabb időre más irányt vesz az életem, de ígérem vissza térek és mindenkit értesíteni fogok róla és ha úgy hozza az élet újra találkozunk mindenkivel! Én ezt kívánom!

Minden jót kívánok Nektek Gazdik és a drága kis Vendégeimnek! Vigyázzatok egymásra!❤️❤️❤️

Hatalmas Ölelés,
Baráti mancsot nyújtva;

Dojcsák-Zentai Melinda
Kutyakozmetikus- mester


Purple Puppy Kutyakozmetika! Címünk: Nyíregyháza, Tüske utca 8. Belejentkezés: 06 70 / 614 56 33
Mester, Nyíregyháza, Kutyakozmetika, Nyíregyházi, Kutyakozmetika, Kutya, Cica, Kutyus, Macska, Kutyakozmetika, Nyíregyháza, kutya, kozmetika, szalon, cica, kutyakozmetikai, akció, kullancs, csipesz, kedvezmény, kedvezményes, akciós, nyuszi, nyúl, ló, alpakka, nyírás, nyíregy, kutyakozmetika, nyíregyháza, legjobb kutyakozmetika, profi, kutya, cica, barátságos, minőségi alapanyagok, több éves szakmai tapasztalat.Dojcsák-Zentai Melinda
+36 70 614 56 33Kedvenceinknek, mert megérdemlik!

Házirend

  Bejelentkezés és információkérés telefonon hétköznapokon és szombaton lehetséges.

  Kozmetika szolgáltatásai kizárólag nyitvatartási időben vehetőek igénybe, hétköznapokon 9:00 és 19:00 óra, szombaton 9:00 és 16:00 óra között lehetséges. Vasárnap és ünnepnapokon szalonom minden esetben zárva tart.

  Kérem a kutyák gazdáit, a kozmetikámba mindig időben érkezzen. A kutyákat egymás után fogadom, ezért kiemelten fontos, hogy a megbeszélt időpontokat mindenki komolyan vegye. Kérem, vegye figyelembe, hogy a lefoglalt időpont a kezelés kezdési időpontja.

  Késést maximum 15 percet nézek el, ezt meghaladóan új időpontot kell egyeztetni.

  Lemondás esetén kérem, 2-3 nappal előre jelezze az igényt, egyéb esetben felárat számolok fel. Melynek összege 24 órán belüli lemondásnál 50%, lemondás nélküli nem megjelenésnél 100% (a bejelentett kutya árából számolva). Amennyiben valaki kétszer egymás után nem jelenik meg kutyájával a lefoglalt időpontban, és nem is értesít engem, hogy nem tud eljönni, őt sajnos nem tudom többet elvállalni.

  Kérem, ügyeljen a tisztaságra. Üzletemben tilos a dohányzás.

  Felhívom a kedves Gazdik figyelmét, hogy üzletemben minden szolgáltatás azonnal készpénzben fizetendő, hitel nincs, valamint áraim nem alkuképesek.

  Amennyiben a szőr elhanyagolt állapotban van, vagy kezelhetetlen/két emberes a kutya úgy felárral dolgozom!

  Üzletem sajnos nincs felkészülve gyermekek felügyeletére.

  Az egészség számunkra is kulcsfontosságú kérdés. Ha kutyájának fertőző betegsége van, előre jelezni kell. Súlyos esetben előbb orvosi kezelés szükséges.

  Előzetes engedélyem nélkül üzletemben tilos bármilyen képi vagy hanganyagot rögzíteni. A kozmetika teljes területén, az udvaron is biztonsági kamerák felvételt rögzítenek.

  A Házirendet az üzemeltető saját belátása szerint bármikor módosíthatja és kiegészítheti.

  Az időpont lefoglalásával, a szolgáltatások igénybevételével Vendégünk (kutya gazdája) automatikusan elfogadja a Házirend szabályait.

Dojcsák-Zentai Melinda

Szalon etikett kutyakozmetikákban

  (forrás: http://salonsecrets.club/2018/01/24/7-dolog-amivel-tuti-kivered-biztositekot-fodrasznal/ )

  7 dolog amivel tuti kivered a biztosítékot a Kutyakozmetikusnál!

  Ne lepődj meg, ha leépít amiért állandóan késel

  A legtöbb szakember szeretne megfelelni a számodra. Azon igyekszik, hogy elégedett legyél, hogy tökéletes legyen a kutyád frizurája.

  Ahhoz viszont, hogy ő minden vendégével ilyen körültekintéssel tudjon dolgozni, tartania kell az idejét. Ha te késel 15-20 percet a kutyára szánt 1,5 órából, akkor az időpot harmadát elmulasztottad. Ez vagy azt jelenti, hogy téged és a következő vendégét össze fogja csapni, vagy nem csinálja már meg a kutyádat, ami miatt te neheztelni fogsz (hiszen csak 15-20 percet késtél, nem a világ vége-gondolod…), neki pedig kimarad a bevétele.

  A stressz senkinek nem kell a kutya érzékeli ha stresszes-ideges a kozmetikus, az utánad következő vendéget a te hibádból kifolyólag nem éri meg elszúrni, üresben ülni a szék mellett minden alkalommal, amikor te vagy beírva megint nem egy jövedelmező üzleti modell. Így ne csodálkozz, ha egy napon azt veszed észre, hogy bármikor mennél, neki soha nincs már szabad időpontja.


  Rendszeresen elfelejted a foglalásaidat? Köszi…


  A kutyakozmetikusodnak vannak fix költségei, amiket akkor is ki kell fizetnie, ha nem csinál egész nap semmit. Ilyen a bérleti díja, a telefonszámlája, bizonyos esetekben a vállalkozásának a költségei, egyes rezsik, adók… Amikor nem jelensz meg az időpontodra és még csak le se mondod, akkor nem csak bevétel kiesése van, hanem költsége is, amire már nem tudja megkeresni a rávalót, mert senki nincs, akit hirtelen a kutyusod helyett az asztalra tehete. Egyre több kutyakozmetikus készít lemondási szabályzatot, aminek az a lényege, hogy elejét vegye az ilyen vendégek megtelepedését a szalonban. Ezeknek a szabályzatoknak a lényege ugyanis az, hogy meg kell fizetned a fodrász elvesztegetett idejét, ha újra foglalni szeretnél. Ez persze már neked is költség, és vagy nem fogsz eljönni többet, hogy ne kelljen fizetned (ami neki nem baj, hiszen nem lesz több költsége veled), vagy megtanulsz 24 órával az időpontod előtt odaszólni, hogy nyugodtan írjanak be mást a helyedre, mert te nem tudsz eljönni.


  A legtöbb kutyakozmetikus gyűlöli, hogy a Facebookon üzengetsz a személyes profiljára éjfélkor


  Persze akkor nézi meg, amikor akarja, és szíve joga munkaidőben válaszolni neked, de lehet, addigra elfelejti… Mi több, a munkában nem lesz ideje veled üzeneteket váltani, mert olló, fésű, hajszárító vagy egyszerre mindegyik van a kezében, miközben a már elkészült kutyát szemmel tartja, akiért nem jött időben a gazdi. Úgy nehéz nyomkodni a telefont. A legjobb, ha valami emberi időben telefonász, hogy időpontot kérsz, vagy megüzened a telefonszámod, hogy ő vissza tudjon hívni. Ha van szakmai oldala a fodrászodnak, az más, mert ott be tud állítani neked egy automatikus üzenetet, amiben informál, hogy mikor elérhető. Tele vannak a zárt szakmai csoportok olyan vendégek üzeneteiről készült képernyőfotókkal, akik pl.: Dec 24-én este 8-kor akarnak időpontot foglalni két ünnep közé üzenetben… Én sajnálom, hogy a vendégek nem látják azt a komment áradatot, amik az ilyen posztok alá kerülnek. Olyan kulcsszavak szerepelnek bennük, mint pl.: a tiszteletlenség, neveletlenség, és ezeknek a kevésbé kifinomult szinonimái.


  A lelkük törik össze, amikor már megint belenyírtál otthon


  Minden kutyakozmetikus rémálma az otthoni sufni-tuning. Nem megyek bele nagyon, hogy miért, elég annyit tudni, hogy az otthoni belenyírbálásokat szinte lehetetlen kijavítani. A kutyakozmetikusok mindig csak a „hozott anyagból tudnak dolgozni”. Sokszor érkeznek úgy vendégek az üzletbe, hogy „Nem tudtam jönni a múlt hónapban, ezért egy kicsit igazítottam rajta. Nem lett az igazi. Ki tudod javítani?” Nem, nem tudja kijavítani, ahhoz ki kell nőnie a szőrnek újra, szőrt ragasztani nem tudnak! És tudod mi a legrosszabb? Amikor még le is tagadod.


  Az olyan rossz, amikor egy ronccsal kell dolgozni


  Csomósan hónapok óta nem kozmetikázott kutyákat hoznak sokszor a szalonokba. De én fésülöm! Címszóval. És ha lehet, ne legyen rövid, az nem tetszik. A kozmetikus ki tudja bontani a bőrig filcesedett szőrt. De ezt előre jelezd neki, amikor bejelentkezel, mert akkor tudja, hogy számoljon rá plusz időt. Egy bontás nem két perc, rengeteg időt, energiát, sampont, balzsamot és egyéb filcbontó terméket igényel egy ilyen folyamat, hogy a legemberségesebb módon kibontsa az elhanyagolt kutyád szőrét, és igen ezért felszámol bontási felárat. És igen ez a kutyádnak egy kellemetlen folyamat. Próbáld ki, ne fésülködj ne két-három négy hónapig, csak 2 hétig és ne is mosd a hajad, vagy ha megmosod, akkor se fésüld ki, majd ezután állj neki és bontogasd 2-3 órán keresztül, nem hiszem, hogy élvezni fogod.


  Utálják, ha nem tudod, mit akarsz


  Sokszor csak annyit hallanak:”Legyen szép!” A szép egy szubjektív fogalom, nem biztos, hogy ugyanazt jelenti Neked, mint a kutyakozmetikusodnak. Neki lehet a legújabb trendek szerinti nyírás a szép, de Te konzervatív vagy.

  Vagy hozol 15 képet különböző fajtájú kutyákról, egyik sem a Te kutyád fajtájának szőr típusa. Vagyis yorkiból nem fog tudni macis uszkárt nyírni.


  Nem kell fürdetni, elég csak megnyírni, igazítani…


  A legtöbb szakembernek ettől a mondattól égnek fog állni a haja. Hogy miért?

  A kiskutyák, lent mászkálnák a koszos aszfalton, valószínűleg hetek óta nem fürödtek, bármennyire is a szíved csücske és az ágyadban alszik, a kutyának koszos lesz a szőre. Azért, hogy a kutyakozmetikusod a legjobb szolgáltatást nyújtsa vendégeinek nem papírvágó ollót, hanem drága több tízezer forintos ollókat, gépfejeket használ, hogy gyönyörű munkát adjon ki a kezei közül. Viszont ezek az eszközök nem arra valók, hogy a koszos kutya szőrt nyírogassák vele. Ha azt mondja, hogy meg kell fürdetni a kutyát a szép munkához, nem lehúzni akar, hanem tényleg szép munkát kiadni a kezei közül, amire ő is büszke lehet.

Dojcsák-Zentai Melinda